Khamis, 8 September 2011

hobi aku di laman muka buku

Assalamualaikum

Haha. Dah baca tajuk entry kan? Tak payah nak buat kesimpulan bagai-bagai. Ap yang kau merepek ni Izzah? Ntah. Aku pon tak tahu. Dah lah merepek Izzah oi. Menggedik jea kau.

Tajuk entri aku memang takde kena mengena dengan lagu CINTA MUKA BUKA dari NAJWA LATIFF tuh. Tapi adalah sikit kot. Dah lagu tu tentang cinta kat facebook. Aku tulis hobi aku dekat facebook. Ekh! Sama lah pulak. Dua-dua pasal facebook. Dah-dah. Apa jadah yang kau merapu pon, aku tak paham. Stop lah merepek.

Kadang-kadang, bila aku online muka buka dalam bahasa melayunya, aku cepat bosan. Mana tak nya if dah bukak hari-hari. Bila aku online, aku akan main game. Tu tugasan wajib aku lah setiap hari. Nak naik level, mesti lah kena main hari-hari kaaannnn?

Bila dah puas main game facebook, aku mengacau membe-membe aku yang tengah online. Sampai lah dorang rasa annoying gila dengan aku, baru aku stop mengacau. Atau pon tiba-tiba offline. Haha. Tak nak layan aku leteww.

And bila aku bosan crazy pig, aku akan mengelike status-status or post orang-orang yang aku tak berapa nak kenal. Tapi aku takde lah membabi buta main like sume benda. Aku like mana yang aku rasa cam best je bila baca.

And disamping tuh, aku ada UDANG DISEBALIK BATU. Apakah? Takde lah. Usually lah, kalau ada orang yang korang tak penah kenal, tiba-tiba tegur korang. "Hye awak. Baru abes kelas ke?" Korang mesti macam "Spe dia ni? Tak kenal pon."

Macam tuh jugak aku. Aku memang suka buad orang lain macam tu. Tapi not in real life lah. Mau tak pasal-pasal aku kena sumpah seranah kat situ jugak. Macam bila aku like-like status orang yang aku tak kenal, dia mesti macam "Spe pompuan ni? Tbe-tbe je." 

Itu lah hobi aku masa aku online kat laman muka buku. Bagaimana pula dengan anda? Ceh-ceh. Speaking baku gitu.



13 ulasan:

putra87­™ berkata...

stalker terhebat kot... :P

diana berkata...

dah review blog kamu..
jemput singgah untuk baca..:)

Cahaya Fajar berkata...

singgh dari blog kak diana...

hobi time kt fb,stalk gmbr org..;))

Hans berkata...

hahahahaha
fb banyak kelebihan kan

Muhammad Ikhwan berkata...

salam ukhwah. =)

Gua Tertidur berkata...

fb? xde..haha..akaun kne hack, lps tu tak layan dah..busy kerja :D

Izzah | zulkifli berkata...

@putra87

haha..untunglah jadi stalker kan?.. =P

Izzah | zulkifli berkata...

@diana

Thx byk2 kak coz sudi review blog sy.. =)

Izzah | zulkifli berkata...

@ Cahaya Sinar

haha..mesti tgah takde kerjekan time tuh?.. =P

Izzah | zulkifli berkata...

@Hans

kannn.. =P

Izzah | zulkifli berkata...

@Muhammad Ikhwan

waalaikumussalam.. =)

Izzah | zulkifli berkata...

@ Gua Tertidur

buat lah baru..senang nak contact2 ngun mmbe.. nasib kerja.. =P

Gua Tertidur berkata...

izzah, email kat gua gambar izzah..nanti gua kasi avatar kt izzah :)