Ahad, 21 Ogos 2011

OH TIDAK!!!

Assalamualaikum..

Weekend minggu ni aku just meluangkan masa kat hostel sahaja lah memandangkan hampir half dari housemate aku semua nya balik termasuk lah roomate aku. So, aku hanya di temani patung ulat bulu dan buku-buku. Tak dilupakan assignment akaun aku yang tak siap-siap dan lama bertangguh ni.

Dah lah macam-macam jadi minggu ni. In addition aku tak bangun sahur pon kadang-kadang dalam minggu ni. Tak penah kot aku miss sahur banyak macam ni sepanjang aku berpuasa dalam hidup aku. Okay. Aku tulis macam orang tengah kelam kabut. Entah apa yang aku merepek pon aku tak tahu. Abaikan..

Tadi, aku keluar kejup beli barang umah. Bukan barang rumah pon to be exact. Aku beli NESTEA ICE LEMON TEA yang bancuh tu je. Haha. Mengidap siot. 

Then dapat text dari my dad. Aku tgk dulu text aku. Tak penah-penah ayah aku hantar text, tetibe je. Aku pon bukak inbox. Ini lah text yang hantar kat aku.

Salam Ija. Your fon bill now reaching RM 500.00. Ur sms 3,500. Its terrible Ija..

Serious aku terkejut gila. Dengan 500..kau boleh bayangkan apa kau boleh buat? Maybe aku punya bill mahal sebab aku banyak text and call membe-membe aku.

Ye lah. Dah nak raya. Aku contact-contact balik lah dengan semua membe-membe lama aku. Tak lupa jugak aku call membe-membe aku sebab nak tanya pasal assignment.

Then, aku cakap sorry kat ayah aku. Dia cakap dia nak tukarkan no aku ke prepaid. Haish. Kena berjimatlah aku lepas ni.


SOALAN YANG PERLU DIJAWAB OLEH ANDA SEMUA YANG BARU SAHAJA LEPAS MEMBACA (WAJIB)
Kalau korang semua dapat lah 500 ringgit tu, apa korang buat? 


P/S: Mood raya aku melonjak-lonjak ni. Tak dapat control lagi. Aku tak sabar-sabar nak makan


NASI HIMPIT

LEMANG

Image Detail
RENDANG
AND YANG PALING AKU TAK SABAR SEKALI

DUIT RAYA


Gambar - gambar yang terdapat di dalam blog ini BUKAN kepunyaan aku ea. Semuanya di cilok dari YAHOO IMAGE.. =)

10 ulasan:

Hans berkata...

aku nak shopping baju,seluar,kasut and accessories kalau skrg aku dapat RM500
hahaha

Izzah | zulkifli berkata...

@Hans

haha..ni mesti tengah pokai gle nak dekat2 raya ni.. =P

Amy Syaquena berkata...

Salam kenal , singgah dan follow sini.. jom singgah belog saya..

http://www.sinarraudah.com/2011/08/jatuh-cinta-dengan-budu-layan-colek.html

Shamsuddin Amin berkata...

x balik kg ke...???

Izzah | zulkifli berkata...

@ Amy Syaquena

thx2.. =)

Izzah | zulkifli berkata...

@ Shamsuddin Amin

haha..belum lagi lah.. =P

Gua Tertidur berkata...

500?? gua nk..ermmm...baju n seluar gua guna 200, 100 duit minyak beraya, lagi 200 buat spare! bnyk woo! kalau mung ni awek gua, mmg dah bersembur air liur gua bebel! har har!

Izzah | zulkifli berkata...

@ Gua Tertidur

haha..bukan slalu pon gua..skali skale kot.. =P

Gua Tertidur berkata...

skali skala? mcm tiap2 bln je bil lambung..hahaha..tu psl la kne tukar prepaid..bijak tindakan ayah mung..

Izzah | zulkifli berkata...

@ Gua Tertidur

ekh,takde lah.and yes, i'm changing to prepaid now..=P