Khamis, 27 Januari 2011

Free Of Charge jea

Assalamualaikum sume...
(nampak tak?..da nampak jawab larw)

Last entri aku, aku ade cakap pasal order mcD en??..ape???..KAW TA TW..pegy bace last entri aku dulu..pegi sekarang, pegi..(ceh, menyruh-nyuruh plax)*

Then, tw ape yang jadi??..aku kumpulkan seribu satu semangat luaran dan dalaman, rohani dan jasmani, untuk tepon jugak mcD tuh..kang aku tak tepon kang, mau pengsan kebuluran adek-adek aku nie..


Go to fullsize image


Aku takde makne nye pengsan kebuluran..aku bole tahan..tapi memang sure aku pengsan bile tgk


Go to fullsize image
TAE YANG..aku memang tak tahan tengok dia..

Dah-dah..sambung crite cinta mcD tdie..

Aku pown tepon lah..mak yuu aii,banyak betul adek-adek aku nie nak makan..nak buad kenduri kawen ke nak melantak??..bia jea larw..asal korang tak kebuluran..

Then, ade akak nie amek pesanan aku..since this is first time, dia tanye arw no umah larw, name penoh larw, no tepon larw..aku pown jawab jea larw..nie larw sedutan perbualan aku dan dia..

akak mcD: Hello, saye *****...siape yang buad panggilan?

aku: saye Izzah.

akak mcD: penah ke buad panggilan sebelum nie?

aku: tak penah..before nie parent jea yang order..

akak mcD: okay, bole saye tw no tepon cik Izzah?

aku: hah?..no nie larw..

akak mcD: no henpon?

aku: takde..gune no nie je larw.

akak mcD: no henphone?

aku: (tadi bukan aku da cakap takde ke)..nak no tepon parent kewp?

akak mcD: tak, no cik Izzah larw.

aku: takde..gune no nie jea..

akak mcD: takde henpon??..takde??..

aku: takde..

akak mcD: okay..sile tunggu sebentar..

Berbulu betol aku ngan dia..tapi aku sabar jea..aku taw agak akward bile remaje belasan taon macam aku takde phone..tpie buad sementare waktu jea larw..

Yang aku tak paham nyew..akak tuh seboleh-boleh nak no phone aku..awat??..nak ngorat cek ka??..haha..maaf larw, saye tak layan gurl..saye straight..tak de bengkok-bengkok..

Nie lagi satu bende aku nak cite kat korang yang buad aku lbeyh berbulu..

Tunggu punye tunggu almost half hour, akhirnye sampai jugak arw..yang deliver mcD nie ex anak murid mak aku..dia pown sebok arw tanye mak aku ade rumah or tak..nape sebok nak tw??..KAW POWN NAK NGORAT AKU JUGAK??..aduh, malas betol aku layan laki-laki camnie..tersipu sane, tersipu sini..AKU BUKAN NAK TACKLE KAW LARW..

Then, mak aku terserempak ngun ex anak murid dy tuh larw...korang tw ape dy cakap kat mak aku??..

"Cikgu, nape anak cikgu tuh pemalas sangat nak masak?..bukan buad ape pown kat umah"

Wah-wah, chantek betol statement kaw!..nie ade yang nak KOYAK MULUT FREE OF CHARGE NIE..

Sabar jea larw...

p/s: Kalau order mcD tuh kire pemalas kew??..

11 ulasan:

apezs shah berkata...

salam masak jangan tak masak okeh..

join jgn xjoin hehe..
dah follow sini.

Izzah | zulkifli berkata...

haha..oryte2.. =D
thx anyway

Em's Family berkata...

order McD tu kire malas nak masak je.. tak pun melayan kempunan, sebab kite takkan tiap2 hari nak makan mcD kan :)

anyway, nak mintak tolong vote kan untuk akak untuk Friso Contest

Ok.. ini instruction dia..

1. Go to http://apps.facebook.com/flaunt-it/
2. Click ALLOW
3. Click VOTE NOW
4. Go to FLAUNT YOUR MOMENT
5. go to

http://apps.facebook.com/flaunt-it/moment_view.php?

id=10195&menu=gallery
6. Click VOTE..

or kalau nak tengok gambar sekali. boleh tengok dekat

http://malaysiagiveaway.blogspot.com/2011/01/i-appreciate-your-vote-for-friso.html

Kalau if you dont mind, boleh vote every 24 hours..

Once again.. Thanks yer
Kak Mira
www.emmira.blogspot.com

zafirah roslan berkata...

amnah, everytime, order mcD mmg kena bg num fon. so that any info, dia kena bgtau kita. mcm lmbt ke smpai mcm tu la. hahaha. kelaka la amnah ni.:DD

Saybee berkata...

HAHA berasap eah ? :P relax :) ehh btw , jlan2 kt cnie jugakkkk !

Imran nyambek berkata...

gua pandai masak.haha

WaniiAsri berkata...

heyy .. visited back yours . and btw , big fan of TaeYang eh ? im ma big big big fan of TOP and GD :)

Izzah | zulkifli berkata...

@ zafirah roslan

haha..mane lah tw..FIRST TIME lah katekan

Izzah | zulkifli berkata...

@ Saybee

BERASAP GEGILE..thx for visiting back.. =D

Izzah | zulkifli berkata...

@ Imran Nyambek

ceh2..pandai masak..riak lah nie??..

Izzah | zulkifli berkata...

@ Wanii Asri

thx for visiting me back.. =D

yup2..big fan of him..

oh yea??..yeah jumpe mmbe yang minat korea!!..