Rabu, 27 April 2011

Moving On With New Chapter Of Life

Assalamualaikum.

Pergh..TAJUK ENTRI tak boleh blah kan?..speaking gitu..AHAKS..

Kalau cakap pasal 'new chapter' jea, mesti dah buat konklusi yang baru lepas break lah, kene tinggal dengan boypren lah, kene dump dengan boypren lah, and yang sewaktu dengan nye..NO OKAY..aku dah lame single..lame sangat sampai dah tak tahu berape lame..

Maksud 'new chapter' dalam entri ini ialah aku bakal menjadi 'pelajar' balik..aku bakal meneruskan pengajian aku di UNIVERSITI TENAGA NASIONAL kat muadzam shah..aku amek course FOUNDATION IN ACCOUNTING..(nampak sangat riak. perlu ke tulis huruf besar?)*

Tak perlu pon sepatutnya..tapi tujuan aku tulis besar-besar adalah supaye aku dapat ingatkan diri aku tentang kesilapan-kesilapan lampau yang penah aku buad dulu. Selain itu, ini adalah penting untuk mengingati segale janji-janji yang aku buat untuk parent aku..

Aku nak berubah..tak nak lah hidup dengan diri aku yang lepas-lepas..aku nak berubah menjadi lebih baik..itu janji aku terhadap diri aku sendiri..(ayat macam orang gila. tunggang langgang jea)*

Parent aku decide untuk aku terima offer tuh..aku tahu..ape yang dorang buat adalah yang terbaik unruk aku..takut pulak YANG DI KEJAR TAK DAPAT, YANG DI KENDONG BERCICIRAN..cewah..berperibahasa konon
Aku sebenarnye tak berape yakin sangat lah nak masuk universiti ni..KENAPA?..sebab aku tak tahu lah macam mane kehidupan kat sane..and of coz suasana nye lain macam tadika, sekolah rendah and sekolah menengah..ITU AKU TAHU LAH..KORANG TAK CAKAP PON AKU TAHU..

Tak pe lah..pandai lah aku jage diri..yang penting sekarang aku nak HAPPY KAN PARENT AKU dengan dapat result-result yang cemerlang dan berjaye di menara gading..hoho


p/s: going to miss everyone especially my PARENT and all my sibs.. ='(

8 ulasan:

hans berkata...

tak perlu takut sebab dunia luar 100% lebih dasyat daripada dunia universiti

dunia universiti nih ibarat satu tempat dimana seseorang itu belajar untuk mengenali dunia luar

jadi, semoga berjaya

budak katak berkata...

gdluck darl :))

FIRDAUS | PIDOT berkata...

fuyohh, student uniten:D warghh:DD Gudluck weyhh:D semoga maju jaya yeah? nanti dah habis belaja, pergi jadi accountant, masyuk2;DD

Izzah | zulkifli berkata...

@ hans

thx for the advise..going to remember that.. =)

Izzah | zulkifli berkata...

@ budak katak

trime kasih dear.. =)

Izzah | zulkifli berkata...

@ Firdaus

Trime kaseh..=)

insyallah..

Shamsuddin Amin berkata...

x yah nk takot...
redah je... mule2 mmg la kekok..
dah lame t jadi otai la... hahaha

ak pon mule2 masuk kekok juga...
bygkanlah time tu semua classmate 18-19 tahun...
ak 26... hahaha
semua sgan n hormat kat ak...
skrg ni ak dah habis... hehe
so yg penting keyakinan...^^

Santan berlada : bowling :: Sejarahnye...

Izzah | zulkifli berkata...

@ Shamsuddin Amin

pergh..first time dapat komen panjang2 dari kamu..huhu

trime kasih banyak2 atas nasihat tuh..

i will kept it in my mind..=)